Taksim Kazancı Yokuşu'nda Patlama



Cihangir Mahallesi, Kazancı Yokuşu civarından saat 16: 15'te büyük bir patlama meydana geldi. Çevredeki binalar kullanılamaz hale geldi, otomobiller ters döndü. Anadolu yakasından bile duyulan, adeta kulakları sağır eden patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi gönderildi. 

16:20
İlk şoku atlatan mahalle sakinlerin yakın söndürme tüpleri ile apartmandaki alevlere müdahale etti.

16:30
Güvenlik güçleri ikinci bir patlama riskine karşı bölgeyi boşaltmaya başladı. Basın mensupları da dahil vatandaşlar olay yerinin dışarısına çıkartılıyor.

"TÜP YA DA DOĞALGAZ KAYNAKLI"

16:40
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın tüp ya da doğalgazdan kaynaklandığını açıkladı.

16:50
Yapılan ilk incelemelerde 5 kişinin yaralandığı tespit edildi. Can kaybının yaşanıp yaşanmadığı ise henüz belirlenemedi.

16: 54
Görgü tanıkları patlamanın bir heykel atölyesinde meydana geldiğini iddia etti.

"TERÖR SALDIRISI DEĞİL"

16:55
Taksim Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan açıklama yaptı: Bir patlama daha olabilir uzak duralım. Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu patlama olmuş. Terör olayı değil. 4 yaralımız var. 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Üzülecek bir netice olmaz umarım. İtfaiye göre gaz sıkışması var. İçeride sıkışma oluyor ondan patlama oluyor. Bütün binalara taranıyor. Sokakta gaz kokusu var.

Paylaş

0 Yorum var "Taksim Kazancı Yokuşu'nda Patlama"

Yorum Gönder